podr騜e * kuchnia * fotografia
sobota, 26 maja 2012
Maroko: ocean i mi皻a

maroka雟ka herbata musi by bardzo s這dka i bardzo mi皻owa

nie wystarczy kostka cukru i par listk闚 mi皻y

trzeba i嗆 na ca這嗆!

autentyczny smak uzyskuje si poprzez dodanie do herbaty du瞠go p璚zka ogrodowej mi皻y, hipermarketowa cherlawa siostra ogrodowej mi皻y raczej nie wystarczy :)

najlepiej smakuje nad oceanem

czwartek, 24 maja 2012
sezon na rabarbar bitter

czas rozszerzy rabarbarowe doznania kulinarne o co wi璚ej ni kompot z dzieci雟twa

bitters rabarbarowy to m.in. g堯wny bohater - rabarbar, czarnuszka, goryczka, sarsaparilla, hibiskus, szanta, cytrusy

szukam te pe軟ego sk豉du na mediola雟ki Rabarbaro Zucca Amaro

mo瞠 kto zna?

wtorek, 22 maja 2012
wonna nalewka z bzu

likiery i nalewki mo積a robi nie tylko z popularnego w Polsce czarnego bzu,

ale te z majowego fioletowego bzu

a teraz jest jedyna okazja w roku