podr騜e * kuchnia * fotografia
Blog > Komentarze do wpisu
kolacja w Las Vegas: mango-avocado bruschetta

Cho uwielbiam tradycyjne guacamole, nie jestem na tyle konserwatywna, aby nie wybr鏏owa modyfikacji ;-) Polecam propozycj Huberta Kellera, szefa kuchni Fleur w Las Vegas:

Sk豉dniki:

4 造磬i oliwy extra-virgin

1 avocado, pokorojone w w御kie paski

1 pokrojone w kostk mango

3 造磬i drobno pokrojonej czerwonej cebuli

2 造磬i soku z limonki

2 造磬i pokrojonej w kostk czerwonej papryki

1 造磬a posiekanej kolendry

1 drobno pokrojony z帳ek czosnku

s鏊 morska i 鈍ie穎 zmielony pieprz

1 bagietka

1. Rozgrzej patelni grillow. Oliw posmaruj zar闚no patelni, jak i paseczki avocado. Grilluj avocado a do zw璕lenia, oko這 1 minuty po ka盥ej ze stron. Pokr鎩 zgrillowane avocado na mniejsze kawa趾i.

2. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. W miseczce zmieszaj zgrillowane avocado, mango, papryk, cebul, kolendr, czosnek, sok z limonki, s鏊, pieprz oraz dwie 造磬i oliwy.

3. Posmaruj obydwie strony pokrojonej bagietki oliw. Przypiecz na papierze do pieczenia na z這to, oko這 4 minut, obracaj帷 na drug stron w po這wie pieczenia.


poniedzia貫k, 25 kwietnia 2011, stopover

Polecane wpisy

  • duety eksperymentalne

    ostanie duety ekperymentalne

  • MOMO

    po powrocie z Nepalu dziesi徠ki razy planowa豉m zabra si za zrobienie momo - pysznych piero磬闚 gotowanych na parze w ko鎍u kupi豉m bambusowy parownik, kt鏎y

  • greckie mi瘰o

    miejski targ w Atenach jest pe貫n smak闚 i aromat闚, tak jak jagni璚e keftedes sk豉dniki 0,5kg jagni璚iny s鏊, 鈍ie穎 mielony pieprz 1 造磬a oregano (+suszone o